tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ajatteleminen sallittu!PS. PS. Suomen cosplay-harrastajat -yhteisö on oikeasti tosi kiva, ja siellä on joskus kakan keskellä kukkiakin.

PPS. Video kuvattu jo maaliskuussa ja näytän siksi siltä, että olen viimeisen kuukauden aikana esim. nukkunut.

7 kommenttia:

 1. KIITOS!

  Asia, joka on häirinnyt niiiiiiin paljon ja niiiiiiin pitkään. Eikä tämä rajoitu vain ja ainoastaan cosplay-yhteisöön.

  Internet on pullollaan ohjeita ja neuvoja, jotka joku on joskus kirjoittanut. Suurin osa niistä ei vanhene ja ne löytää Google-sedän avaulla todella helposti. Miksi se on niin vaikeaa? Ja vaikka ei löytäisikään ohjetta siihen kuinka ommella Hatsune Miku'n vinyylivekkihamehirviö, voi etsiä ohjeita kuinka tehdä vekkihame ja kuinka ommellaan vinyyliä. Tan tan taaa! Tiedot voi ynnätä yhteen ja kappas, mitä siitä saakaan! Ohjeet kuinka omella vinyylivekkihamehirviö!

  PS: "Ja silti ihmiset ei vaivaudu scrollaamaan sitä perkeleen yhteisöä taaksepäin..." Paras lausahduksesi sitten jyystö-organisatsioonen jälkeen. Epätoivo kuohuu äänensävystäsi ja 'perkele' pärähtää kivasti.

  VastaaPoista
 2. Aaah, niin täydellisesti sanottu se mitä mieltä asiasta olen! Voisin melkein pussata ruutua, kun olen niin iloinen, että joku sanoo tämän ääneen niin hyvin!

  Minusta iso osa cosplayssa on tosiaan se ilo, että saa AJATELLA omilla aivoilla ja POHTIA, että miten puvun/yksityiskohdan/pizzan oikein toteuttaisi. En hittojakaan tiedä miten oikeasti pitäisi ommella tai muuta, mutta sovellan vanhaa tietoa, pohdin tai etsin uutta tietoa miten asioita voi toteuttaa, toisin sanottuna teen asialle jotain, enkä vain odota, että se tarjotaan nenän eteen kultatarjottimella kissan kokoisin kirjaimin. Toisaalta, maalaisjärki ei nykypäivänä taida ollakkaan enää itsetäänselvyys..

  VastaaPoista
 3. Bless this!

  Tuntuu että ihmisten maalaisjärki on kadonnut monelta osalta. Tätä ei ole pelkästään cosplayssa, vaan aika usein piirtämisen maailmassa kysytään siltä lempipiirtäjältä, että hänen pitäisi tehtä väritys/joku muu tutoriaali, vaikka ihmiset voisivat itse etsiä muita tutoriaaleja ja kehittää omaa tyyliään.
  Googleen kun laittaa "cosplay tutorial" niin tulee heti n. 17 200 000 tulosta. Eikö ihmiset osaa käyttää enää googlea, muuta kuin kääntäjää ruotsin läksyissä?

  Voisi kanssa sanoa näille ihmisille, että hyvin suuniteltu on puoliksi tehty. :)

  VastaaPoista
 4. Otan elämäntehtäväks linkata tän videon jokaiseen tyhmään kysymykseen mikä on esitetty Suomen vitun cosplayharrastajissa.

  Elina oot ihana :3

  VastaaPoista
 5. Amen. <3

  (Suomen cosplay-harrastajien ryhmästä tuntuu riittävän hupia ja harmaita hiuksia yhdelle jos toisellekin.)

  VastaaPoista
 6. Maalaisjärki, se on tämänpäivän supervoimat.
  Olet ihana ja kiteytät hyvin sen, mitä omassa päässänikin on liikkunut. Minulle cosplay jakautuu kahteen osaan: Teen puvun & pidän pukua. Molemmissa on omat hauskuutensa, enkä voi ymmärtää, miten joku voi pitää vain jälkimmäisestä. Että puvun teko tai mahdollinen tilaaminen on vain taakka, mutta pukeutuminen on kivaa. Yh.

  VastaaPoista