lauantai 15. maaliskuuta 2014

Cosplay vai huumeet: VALITSE!

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa että linnutkin ranttaisi xD
  Epäilen, että tämä "no voisinhan mä olla tuolla ryyppäämässä/tuhlata rahani tupakkaan/piikittää vaikka siihen käsivarteen.." taitaa olla suoraan vain se nuoren perinteinen puolustus reaktio, koska cosplay osittain mielletään nörttiskeneen ja on "toooosi noloa" muiden ihmisten mielestä, joten sitä pitää perustella jollain ja yleensä ne ovat nämä ääripäät vaikka ne eivät vastaisikaan millään tavalla todellisuutta. Mutta tosiaan, miksi ihmeessä pitäisi hävetä harrastusta josta pitää? Mielestäni tässä tosiaan on kyse epävarman ihmisen vastauksesta kysymykseen "Miksi harrastat cosplaytä" ja uskon, että ihminen joka on jollain tavalla sinut siitä mitä tekee, vastaa ihan eri tavalla, joka yleensä liittyy kädentaitoihin tai vastaavaan.

  VastaaPoista
 2. Et harrasta cosplayta = olet narkkari. Pakko sanoa että krhm....RAGEEE!! Tähän on törmätty liiankin kanssa ja vieläkin näen punaista. Ovatko kaikki ns. "normaalit" ihmiset sitten niin lahjakkaita että eivät muuta osaakaan kun kännätä. Olen samaa mieltä kanssasi kaikessa, 10/10.

  VastaaPoista
 3. TÄMÄ!

  Eikä kyseistä natinaa esiinny vain ja ainoastaan cosplay-harrastuksen parissa, vaan myös ihan anime- ja manga-piireissä. "Ernut" ja nörtit valittavat ja vinkuvat sitä, kun eivät tule toimeen "normaalien" tai "niiden muiden" kanssa ja sosiaalinen käyttäytyminen on näiden kanssan niin hankalaa, vaikka ensin he ovat itse itsensä erottaneet tästä "muusta" ja lokeroineet itsensä "parempaan" kastiin.

  Miksi pitää eristäytyä muusta maailmasta vain siksi, että harrastaa tai pitää jostakin? Miksi pitää viljellä sitä erikoisen ja kummallisen harrastuksen leimaa? Jos asiaa mainostaa kummallisena, outona tai hämäränä, niin yleensä se mielikuva jää elämään. Sitten mietitään, miksi asiaa katsotaan niin kieroon. Siinä kustaan kaikkien harrastajien muroihin tietyllä tapaa.

  Harrastus tämä on siinä missä muutkin, joten miksi sitä pitäisi paisutella yhtään mihinkään ja perustella sillä jotain omaa paremmuuttaan, mitä ei oikeasti ole. Kyrpii tämä tämmöinen itsensä pönkittäminen ei yhtään millään.

  VastaaPoista
 4. Siis LE GASP käykö Rimppukin BAARISSA?!?!?! Haluan kyllä nyt vahvasti derailata keskustelua, mutta ylipäätään alkoholista keskusteleminen (tietyissä nykyisissä) nörttipiireissä tuntuu aina olevan se, että missä on vain kaksi ääripäätä: 1) Ne (yleensä muut kuin me), jotka on AINA ihan räkäkännissä ja humalatilallaan aiheuttaa esimerkiksi kanssa ihmisten (seksuaalista) ahdistelua 2) Me täysin absolutisti paremmat ihmiset, jotka katsomme halveksuvasti sieltä mystiseltä jakkaralta muita. Tätä asenneilmapiiriä oli havaittavissa esimerkiksi K18-Frostbiten ennakkokeskusteluissa. Kuitenkin lähes kaikki ihmiset osaavat käyttäytyä fiksusti alkoholinkin kanssa ja valvotussa ympäristössä niitä varten, jotka eivät osaa, on järjestyksenvalvojat (tämä niin coneissa kuin ihan tavallisissa baareissakin). Miksi tietty (ehkä suhteessa liiankin äänekäs) osa nörttijuttujen harrastajista ei nykyään osaa suhtautua alkoholiin rationaalisesti, vaikka aina nörttipiireissäkin on enemmän tai vähemmän kulutettu sitä (on ollut illanistujaisia, on ollut saunailtoja etc.)

  Alaikäisten harrastajien suhteen on ymmärrettävää jo juridisesta näkökulmasta, miksi alkoholiin on syytä suhtautua kielteisesti, mutta kuinka täysi-ikäisillä vielä jää tällainen polarisoitunut kuva siitä? Ei kaikkien vanhemmat voi olla alkoholisteja (sairaus!) tai kaikilla olla taustalla koulukiusaamista, jossa ne yläasteen pahikset olivat niitä suurimpia ryyppääjärellestäjiä. :|

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava ragevideo :D !!! ittteeni alko ainakin ottaa päähän K18desussa kun moni paikalla ollut oli juurikin tuota mieltä, joko cossaat tai sitte oot alkkis. Näiden kyseisten ihmisten mielestä cosplay ja alkoholi eivät kuulu yhteen. Kuka sen muka määrää. Hetkellisesti tuli syyllinen ja alhainen olo jutellessani kyseisen mielipiteen omaavan henkilön kanssa ehkä se johtui siitä että lievät krapulatilat pukkasivat lauantai illan jälkeen päälle ja nälkäkin oli ja kebabbia ei ollut lähettyvillä. mutta ennen kaikkea olen kohtuukäyttäjä ja minun ei olisi pitänyt tuntea oloani alhaiseksi jos nyt halusin juhlia parin siiderin voimin kanssaharrastajien kanssa kun siihen oli mahdollisuus.

  VastaaPoista
 6. ...Mä olen ryypännyt cossit päälle. Mä oon NIIIN ernu! Toisaalta mulla on larppaus tausta, joten mulle toi argumentti ei ikinä ole ollut pätevä. Tarkoittaen sitä että larppaus ja ryyppäys eivät ole toisiaan poissulkevia. Hämmentää että joku edes käyttää tollaista argumenttia,,.

  ps. Linnut eli ihanasti mukana. Meteli yltyi loppua kohden.

  VastaaPoista
 7. en juo viinaa cosplayn takia, vaan ihan muitten juttujen takia. myöskään cosplay ei ole vaikuttanut huumeiden käyttööni millään tavalla, käytän niitä edelleen.

  siispä ei sovi unohtaa ihmisryhmää (AKA. elämänpelin voittajat) joka on onnistunut haalimaan molemmat harrastukset: cosplayn ja päihteet.

  VastaaPoista
 8. Elina onks tää taas tällanen "viekää mut baariin" -video? Yst. terv. bailuterapeutti -91

  Vakavasti puhuen; I tip my wig to you.

  VastaaPoista