tiistai 6. elokuuta 2013

Aikuiset tulevat ja pilaavat kaiken

15 kommenttia:

 1. Ei hemmetti, repesin täysin tuossa alussa. :D Loistavaa, kertakaikkisen loistavaa. Ymmärrän alle täysi-ikäisten fanien mielipahaa mutta kuten jo totesit, kyseessä on yhden conin kattava kokeilu ja Suomessa on nykyään muita tapahtumia vaikka millä mitalla. Se, ettei yhteen coniin pääse, ei pitäisi olla mikään maailmanloppu. Tuskin kukaan osasi aavistaa tätä aiheesta syntynyttä paskamyrskyä mutta rauhoittuminen tekisi ihmisille todellakin terää. Keep going!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ymmärrän minäkin mielipahan, mutten sitä, että Frostbite on yhtäkkiä mystisesti triljoona kertaa parempi kuin kaikki muut Suomen conit, ja jos sinne ei pääse, maailma loppuu. Eiköhän tämä myrsky tästä vielä laannu! Onneksi sitä ennen saadaan lukea upeita ja hyvin perusteltuja itkuargumentteja asian puolesta ja vastaan! :D

   Poista
 2. Itse olen 26-vuotias ja kyllä mua enimmäkseen ärsyttää tämä päätös koska en ole vielä saanut mitään järkevää selitystä.
  Paikalle halutaan aktiiviset animeharrastajat? Ööö, ei ikä tee kenestäkään aktiivista. Oikeastaan k-18 leima tuo paikalle häröilijät, jotka pääsee levollisesti peppuilemaan, koska paikalla ei ole alaikäisiä (käykää baareissa, siellä sitä tapahtuu).
  Ohjelman taso nousee. No miten se nousee? Jos haluaa pitää esitelmän josta jonkun äiti nillittää, niin kyllä se äiti nillittää siellä k-18 tapahtumassakin (vai onko monen cossaajan äiti alle 18?). Jos ikinä olette käyneet Ropeconissa, niin siellä näkee mitä saa aikaan ihan perheystävällisesti. Esitelmien ja ohjelmien taso on sopivaa ja mielenkiintoista. Alueella on k-18 paikkoja, jossa saa sitten oleilla siideripullo kädessä. Jos ohjelman sisältö on siveettömän raakaa, se laitetaan k-18 leimalla ja sinne menee jotka haluaa.
  Akateemista keskustelua animesta? No voi sitä käydä vaikka paikalla on muitakin! OMG!
  Miten saadaan paikalle uusia harrastajia, niitä jotka tekee ekan cossinsa lakanakankaasta, jos ne huomaa että jotkut conit (kyllä, on hyvin eri asia mennä coniin, jossa on PALJON muitakin kuin kavereista, josta saa kavareita) ei ole kaikille sallittuja. Mä näen kavereitani niin vapaa-ajallani, mutta conissa on oikeasti hyvin eri fiilis. Musta on mukavaa keskustella myös uusien ihmisten kanssa, ja sitä ei valitettavasti voi takapihallaan kokea. Itse pidän tätä päätöstä nyt vain elitistisenä älyttömuudellä, jolla halutaan karsia runsaasti harrastajia pois (ja sitten itketään kun kukaan ei osallistu kisoihin... wonder why?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ikä yksin tietenkään ole mikään järkevyyden mittari, mutta tätä aihetta käsittelevän Desuconin blogimerkinnän perusteella Desun kävijöistä yli 18-vuotiaat käyvät kuuntelemassa enemmän ohjelmaa kuin alle 18-vuotiaat. Ja koska Desu tahtoo enemmän osallistujia puheohjelmiin, tämä on yksi keino yrittää nostaa osallistujien määrää. Radikaali, kyllä, hämmentävä, ehdottomasti, mutta vain yksi tapa. Yksi kokeilukerta, joka joko osoittauttuu eeppiseksi epäonnistumiseksi, riemukkaaksi onnistumiseksi tai ei muuta yhtään mitään.
   (Ja siis toim. huom. en tosiaan osallistu Desun tekemiseen millään lailla, kunhan spekuloin.)

   En ymmärrä, miksi Frostbite on yhtäkkiä tapahtuma, jonne ihan kaikkien on jostain syystä pakko päästä. Ymmärtäisin tämän älyttömän paskamyrskyn, jos Suomen KAIKKI conit olisi yhtäkkiä julistettu alaikäisiltä kielltyiksi, mutta kun kyse on vain YHDESTÄ tapahtumasta. Kaikki muut ovat yhä avoinna kaikille, ja niissä kaikissa muissa voi kokea sitä con-tunnelmaa ja tavata uusia ihmisiä.

   Poista
  2. Kyllä varmaan ovat muihin tapahtumiin tulossa, mutta nyt monelta ihmiseltä lähti pois yksi coni.
   Itse tykkäsin Frostista, kun se on talvella (ja ei ole oikein muita coneja). Ehkäpä olisi ollut fiksumpaa tehdä ihan uusi oma coninsa, joka olisi sitten ollut sen k-18. Frostbite kun saattaa olla jo monelle suunniteltuna, ja tämä sitten muuttaa monen esim, cossi suunnitelmia. Koska on cosplay-tapahtuma myös. Ja ymmärtääkseni alan kovemmat harrastajat tekevät pukujaan aikas pitkään.
   Ja ei ne salit täyty sen paremmin, kun ihmisiä on vähemmän. Ei ne salit täyty, jos esitelmien taso on huono. Olen edelleen hämmentynyt. Itse pidin esitelmän uskonnosta natsiunivomussa ja lausahdin välillä hyvinkin sopimatonta läppää aiheestani, mutta eipä mennyt hernettä kenenkään nenään. Ja paikalla oli alle 18-vuotiaita ja jopa niitä hurjia vanhoja ihmisiä.

   Poista
  3. Kokonaan uuden conin järjestäminen on käsittääkseni sen verran massiivinen operaatio (etenkin, jos pyritään johonkin Desu-franchisen kokoluokan tapahtumaan, jolla on jo pelkän nimensä puolesta myyntiarvoa; jonkun pienemmän k18-tapahtuman järjestämisessä taas ei ole järkeä siksi, ettei sitä voida verrata mihinkään aiempaan), etten usko sen edes olleen realistinen vaihtoehto. Yhden Frostin mittainen kokeilu on luultavasti tekijäporukassa perusteltu varsin perusteellisesti, ja vasta tapahtuman jälkeen voidaan varmasti sanoa, oliko ikäraja hyvä vai huono idea. Sitä ennen voidaan toki spekuloida, mutta lopullisia faktoja voi latoa pöytään vasta tapahtuman jälkeen.

   Enkä vieläkään ymmärrä, miten YHDEN conin jääminen pois conittajien kalentereista on tämän kokoluokan myrskyn arvoinen muutos.

   Ja toki cosplay-pukuja tehdään pitkään (tosin käsittääkseni ns. kovemmat harrastajat, tai ainakin suurin osa heistä, taitavat olla iloisesti yli-ikäisiä), mutta eivät ne yhtäkkiä muutu tekemättömiksi, jos niiden kanssa ei johonkin tapahtumaan pääsekään. Kyllä ne kaapissa säilyvät. Ja henkilökohtaisesti ainakin kiljuisin riemusta, jos mulla olisi kaapissa täysin valmis käyttämätön puku, jonka voisin vain pakata mukaan johonkin myöhempään tapahtumaan.

   Poista
  4. Se on siksi, että on harrastetapahtuma joita ei ole turhan usein. Kyllä itse harmittelen monen nuoren puolesta tämän takia. Se on oikeasti monelle the-juttu, jos on kunnon harrastaja. Tulee nyt muistaa että joillekin Conit on niitä tapahtumia joissa saa olla samanhenkisen porukan ympäröimänä ja ei syrjitä (paitsi nyt iän takia yhtäkkiä). Monelle nuorelle voi olla kovakin isku, että ei saa vain ikänsä takia osallistua harrastukseensa ja päästä puhumaan myös niiden vanhempien ja kokeneempien anime-harrastajien kanssa. Kuten sanoit, ei alle 18-vuotiaat voi itse järjestää tämän kokoista conia jossa tavata kavereita (kuinka moni vanhempi antaa takapihallaan riehua monta sataa teiniä?). Siksi tämä on iso juttu, koska kyse ei ole vain siitä, että halutaan akateemista keskustelua (LOL), vaan myös siitä että ei HALUTA alle 18-vuotiaita mukaan.

   Poista
  5. "...ei alle 18-vuotiaat voi itse järjestää tämän kokoista conia..."
   Mitäpä jos sinä 26-vuotiaana kokoat muista täysi-ikäisistä, Frostin ikärajasta harmistuneista, ihan oman porukan ja järjestätte sen ikärajattoman talviconinne. Kuulostaa paljon järkevämmältä ratkaisulta kuin ulista siitä millaisen conin jotkut muut haluavat järjestää, kyllä?

   Poista
  6. Minuakaan ei harmita eniten se, että alle 18-vuotiaat eivät pääse tapahtumaan, vaan conikävijöiden jaottelu tapahtumaan sopiviin ja ei-sopiviin. Desucon olisi voinut korostaa enemmän sitä, että myös toisenlaiset kävijät ovat heille yhtä arvokkaita ja heidän toivotaan tulevan muihin Desuconeihin. (tiedä sitten, onko asia edes näin) Ei niin, että tämä oli nyt ainoa keino rajata nämä turhat kävijät pois. Välillä tuntuu, että tällä päästetään vaan kokeneet pätemään tiedoillaan ja osoittamaan paremmuutensa.

   Joku kummasteli sitä, kuinka Animeconin poisjääminen oli pienempi järkytys kuin tämä. Itse en ihmettele asiaa yhtään - siinä ei pistetty ihmisiä arvojärjestykseen.
   Ajatus siitä, että pitää olla kaikenlaisia coneja on kyllä hyvä. Tällä kertaa vaan alaikäiset jäivät isompien jalkoihin.

   Poista
  7. Minusta Desucon on kyllä tehnyt hyvin selväksi jo aikoja sitten, että toisenlaiset kävijät eivät ole heille ainakaan yhtä arvokkaita.

   Poista
  8. Eikö se ole aika itsestäänselvää että animetapahtumalle animenkatsojat ovat se pääasiallinen kohderyhmä (ja näin arvokkaampia) kuin randomit hengaajat? Mieti että itse isännöisit suurta miittiä Narutofaniporukalle ja olisit järjestänyt valmiiksi ohjelmaa, tilat ja kaikki järjestelyt ihan vain hyvää hyvyyttäsi, ja paikalle saapuisikin suuri Homestuck-fanilauma hengaamaan ja hyväksikäyttämään sinun hommaamiasi tiloja ja viemään kaiken tilan niiltä Narutofaneilta joille miitti oli alun perun tarkoitettu.

   Vähän ajatusta peliin ihmiset. Järjestäjät tekevät conit palkatta ja omasta halustaan, totta kai he saavat valita mille kohderyhmälle he tapahtuman järjestävät.

   Poista
 3. Arvostan tätä ratkaisua eniten juuri sen vuoksi, että viimein pääsee oikeasti näkemään mitä Frostilla on tarjolla. En ole ikinä käynyt Desussa enkä sen oheisconeissa, koska olen sitä harrastajatyyppiä, joka tahtoo tietää ensin mitä saa vastineeksi rahoilleen. Koska nämä conit ovat aina loppuun myytyjä ennen kuin ekoja ohdelmapäivityksiä tulee, on ihan turha toivokaan yrittää päästä mukaan. Sitten vain lukee jälkeen päin mitä kaikkea hienoa olisi halunnut kuulla/nähdä. Nyt tämä ongelma on poissa ja olen ensimmäistä kertaa tosi innoissani, että tällainen conivaihtoehto kuin Desucon Frosbite on olemassa.
  Nyt on vain toivottava että ohdelma nappaa, niin meikä on ainakin paikalla. (:

  Sinu

  VastaaPoista
 4. Mä asetun tässä aiheessa melko puoluettomasti siihen keskiväliin kädet ilmassa, mutta halusin vaan tulla sanomaan, että olet ihana. Älä ole noin ihana. Rakastan tuota humoristisen elävää tapaa millä käsittelet eri aiheita videoillasi. 8--D ♥

  http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

  VastaaPoista