maanantai 22. huhtikuuta 2013

Kahvia ja pullaaSummary in English:

I'm taking a break from cosplay. I've no idea for how long, but at the moment I just don't feel like I'm getting anything out of this hobby.

I feel like I've been doing this for the wrong reasons for a long time. Like I owe it to other people to keep making costumes and  to be super good and professional and entertaining, even though this is something you're supposed to be doing for yourself.

It can get pretty exhausting, and even though I've had loads of amazing people support me and tell me to just keep going, there comes a point where a hundred people telling you you can do it matters far less than your own head saying you can't.

Cosplay is a hobby, and as such, it should be something that allows you to take a break from your everyday life. But for the past few years cosplay has more or less felt like the necessary evil; something I've promised to do even though I don't really want to. Sure, I've had a lot of fun as well but a few awesome moments just don't outweigh the ones when I'd much rather stay at home instead of putting on a costume and going to a convention.

I haven't really had the guts to speak up about this before but now it's just reached a point where I just don't want to keep doing it anymore. For now.

And, well, I'm getting a dog soon, and I think I'd rather spend all my time and money on the puppy rather than costumes I'll wear once and then bury into the depths of my closets.

I'll still hang around, I just won't be making new costumes. And even though all this sounds very depressing, I'm not sad at all. Indifferent, more like. It'd be wonderful to be able to say this is a hard decision to make but it really isn't.

So, you know. You won't get rid of me just yet, you just might be seeing a little less of my face for a while.

6 kommenttia:

 1. Olet hieno cossaaja ja hieno ihminen, ja rehellisesti sanottuna koen että tauon pitäminen on hyvä idea. Itsekin olen cosplaysta pitänyt joskus noin päälle vuoden taukoa, jonka jälkeen asioita osasi katsoa eri tavalla.
  Toivottavasti kaikki menee hyvin uuden perheenjäsenen kanssa. Jaksamisia ! :3

  VastaaPoista
 2. Rakkaisiin harrastuksiin mahtuu paljon kausia. Hyvänä esimerkkinä piirtäminen: kuvia tulee, viivat ovat mielestäsi kauniita ja väritkin suhteellisen onnistuneita. On hyvä flow, kiva uppoutua siihen mitä tekee. Huomaat ehkä oppineesi jotakin uutta ja saavasi hirveitä mielihyvän kokemuksia piirtämisestä. Sitten taas tuleekin blokki, jolloin et halua piirtää, et yksinkertaisesti kykene siihen etkä siksi uskalla aloittaa mitään uutta. Ajatuksetkin ahdistavat. Sitten taas parin kolmen kuukauden päästä, kun kuu on oikeassa asennossa...se iskee!!! Mystinen asia eli inspiraatio. Sitä ei kannata odotella, sen kannattaa antaa vain tulla. Tsemppistä!

  Taukojen aikana on aikaa miettiä, miksi cosplay on niin kiva harrastus ja mitä haluaisit vielä siitä irti :)

  Muuten, oletko ikinä miettinyt että ihmiset pitävät sinusta kisajuontajana siksi, että olet Elina etkä koska cossaat? Hahmosta toki saa lisää irti lavalla, mutta joskus voisi olla jännää nähdä sinut ihan omana itsenäsi :) If you know what I mean. Kukaan ei odota Desuun pukua, kaikki odottavat tämän jälkeen vain Elinaa.

  Chin up sweet cheeks!

  ~K

  VastaaPoista
 3. Olet täysin oikeassa, sinä et ole kenellekään velkaa tästä harrastuksesta, etkä myös jääkään vaikka tauko iskisi ikuisiksi ajoiksi. Jos mieli huutaa (ja varsinkin monta kertaa pitkänkin ajan), että ei tee mieli tehdä tota ja tätä, tuntuu ihan sdgh, niin sitten ei kannata tehdäkään. Yleensä siitä tulee parempi mieli ja anti-stressaantuneempi fiilis.

  Itsellänikin on ollut samanlaisia ajatuksia cosplayta kohtaan, joita kerroit tuossa videossa. Cosplay ei vaan tunnu hirveän kivalta vaan enemmänkin pakkopullalta. Ja sitten kun ehkä saakin jonkun asun coniin, niin tekee mieli ottaa se pois välittömästi vaikka työ olisi tehty hyvin. Otan myös hirveästi stressiä pukujeni suhteen, joten en koe hirveän terveelliseksi sellaista harrastusta josta en saa mitään muuta kuin stressiä (Toisin kuin vaikka tenniksessä saisin liikuntaa, joka lievittäisi stressiä...)

  Tee siltä miltä tuntuu ja ota aikaa itselleni ja ajatuksillesi!
  Onnea myös tulevan perheenjäsenen kanssa~

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille kaikille tsemppaamisesta ja symppaamisesta. Arvostan aivan rajattomasti. ♥

  Pakko mainita, että olen virallisen taukopäätöksen jälkeen ryhtynyt uudestaan piirtämään. Mikä taas on hulvatonta siksi, että lopetin piirtämisen alkuvuodesta 2006, koska "se ei enää tuntunut omalta". Tarvitsen ilmeisesti jonkun visuaalisesti luovan harrastuksen pysyäkseni järjissäni. :D

  VastaaPoista
 5. Harrastuksen "julkkiksena" olemisessa on äärimmäisen hankalaa/rasittavaa/vaikeaa juuri se, että jos jossain vaiheessa ei enää jaksa hoitaa sitä kukkapenkkiään, sen ei voi vaan antaa kuihtua rauhassa vaan heti pitää olla selittelemässä naapureille, että ei, mikään ei ole hätänä, on nyt vaan niin kiirre tuon mökin rakennuksen kanssa ettei kukkapurkit omalla pihalla oikein jaksa nyt inspaa.

  Onneksi olkoon siis pienen riiviön kotiutumisesta. Ne vievät tunnetusti hermoja, rahaa ja aikaa aivan yhtä paljon kuin cosplaykin, todellisuudessa vielä enemmän. Mutta tuovat myös iloa ja sisältöä (jos niin haluaa) elämään sitäkin enemmän. Allekirjoittanut painuu nyt pehkuihin, että jaksaa huomenna nousta ylös ja ulos seisomaan tihkusateeseen koko päiväksi, että saa juosta kehässä kaksi minuuttia ja mahdollisesti voittaa kivan värisen satiininauha-härpäkkeen ;)

  VastaaPoista
 6. tauon pitäminen on aina hyvästä. niin minäkin olen pitänyt silloin tällöin pieniä taukoja. varsinkin frostin jälkeen pidin pienen tauon sitten jossain vaiheessa koulu vuoden loppuvaiheella tuli sellainen tunne "nyt tekee mieli cossata taas". Siitä se into taas lähti :D ehkä sullekin käy samalla tavalla...tai sitten ei. pidin sun desu juonnostasi taas ja toivottavasti joku päivä näemme taas upeaa juontoasi coni lavoilla. piä ittestäsi huolta. <3

  VastaaPoista