tiistai 10. elokuuta 2010

FFFFFFUUUUUUUU

17 kommenttia:

 1. Tämä on paras ikinä! Että minä sinua jumaloin!

  "Kaiken maailman fanservice-satiini-organisatsioone-cos-fancervice-jyystö-cosplay-ryhmät pitäisi hajottaa kylmällä vesisuihkulla." <3

  Kaiken sen rakastettavan tekstin, mitä suustasi tulee, kruunaa vielä suurenmoinen elekieli, josta emme pääsisi nauttimaan, jos et pitäisi videoblogia.

  VastaaPoista
 2. I came shuvels.
  Palvon virallisesti maata jolla astelet. Saanen kastella herkkiä elitistikukkianne.

  Allekirjoitan eritoten tätä sanojen käyttöä. Jos sanot elitisti niin katso sanakirjasta mitä se tarkoittaa, plz.

  VastaaPoista
 3. Huh! Luojan kiitos joku viimein avasi suunsa asiasta! Itse olen samaa mieltä kaikista asioista mitä sanoit. Amen. Eipä muuta voi sanoa. Toivottavasti mahdollisimman moni näkee tämän!

  VastaaPoista
 4. Minä vaan rakastan sinua niin paljon sen takia, että sanot asiat niin suoraan.

  Itse en ole mikään hirveän aktiivinen cossari, mutta oikeastaan voisi sanoa, että käyn coneissa osittain sen takia, että näkisin juuri näiden elitistijen pukuja, koska ne vain ovat niin hyvin tehtyjä ja mahtavia livenä.

  Jatka samaan malliin, on ilo katsoa sellaisia videoita joissa sanotaan asiat suoraan ja ovat persoonallisia. ^^

  VastaaPoista
 5. Minulle tuli Keisarin uudet kuviot mieleen juuri sopivasti ennen kuin siteerasit sitä. x3

  Asiallista ragea esitettynä uskomattoman viihdyttävällä tavalla! Kyllä videoformaatti tekee sinulle oikeutta :D

  VastaaPoista
 6. ... Whoa, mikä kommenttimeri.

  Kiitos ihmiset, ilo ilahduttaa. Yritän jatkossakin olla yhtä raivoisa ja suorapuheinen! :D

  VastaaPoista
 7. Niiiin totta. Pitääkin viljellä linkkiä tähän merkintään erinäisille nimeltämainitsemattomille ihmisille, jotka eivät tunnu sanan merkitystä käsittävän...
  (hihihi, sydämiä Keisarin uudet kuviot -lainauksesta).

  VastaaPoista
 8. Kiitos kooooovasti tästä vloggauksesta, koska olen halunnut kuulla tästä jonkun asiallisen ihmisen avautuvan jo pitkään.

  Suurimman osan ajasta nyökyttelin päätäni innoissani (Oi kyllä, kyllä, paremmin ei voisi asiaa ilmaista!), Mutta sitten tämä isotissisyyteen, photoshoppaamiseen ja valmisvaatteisiin liittyvä juttu sai pääni kääntymään koiranpentumaisesti sivukaarelle. Siis mitä? Olenkohan ollut jossain kiipeilemässä Mount Everestillä, kun minun korviini ei ole ainakaan kantautunut pienintäkään kiusaavaa juorua, joka todistaisi väitteen todeksi, että ihmiset näin elitisteistä uskoisivat. Ehkä tämä on totta. Asun pahvilaatikossa. Noh, minun käsitykseeni cosplayelitisteistä ei ainakaan ole tämä osio sisältynyt ja oikeassa olen ollut, että kyllä ne hirvittävimmät perusvirheet cosplaypuvuissa aiheuttavat elitisteissä ärsytystä. Myös minussa, toisaalta pidän sitä jo niin "luonnollisena" osana conia, että en jaksa yleensä välittää.

  Miten koko aihe minuun edes vaikuttaa, on se, että saan ihan mielettömät paineet puvun lopputuloksesta, koska tiedän, että joudun kävelemään jossain vaiheessa conia elitistilapsosten ohi, saati sitten seisomaan heidän edessään. Koen noina hetkinä aivan mieletöntä alemmuuskompleksia. Ja kuten olen eräässä tekstissä blogissani jo sanonut, yhdistän puvun arvioinnin minun arvioimiseeni ihmisenä, sillä PUVUT = MINÄ, MINUN AINOAT TAITONI JA SYYNI ELÄÄ. Eli aitona cosplayotakuna, käytän elitistejä minun mittapuunani, onko minusta elämässäni sitten jossain vaiheessa unelma-ammattini työnarkomaaniseksi edustajaksi, joka on siis suuntautuu elokuvien ja teatterin vaatekaapin puolelle. Jos tällä alalla en menesty, en tosiaankaan tiedä mitä elämälläni teen. Luonnollisesti kun näin suurista asioista on minun päässäni kyse, tunnereaktiot ovat yhtä suurta luokkaa. Vaikka Suomen cosplayelitistit periaatteessa maailmanmittapuulla ovatkin niin pieni asia. Ehkä elitistien jumalallisella tuomiolla on sitten muillekin enemmän tai vähemmän symbolinen merkitys, jolla ei oikeastaan ole mitään tekemistä heidän persooniensa kanssa, vaan heidän auktoriteettinsa kanssa. Haa, siinä sivistyssana, jota melko varmasti osaan käyttää.

  Tässä yksi vastaus auktoriteettipelkokeskustelusta netistä:

  "On myös auktoriteetteja, jotka ovat sairaita ja vallanhimon sokaisemia kuten Hitler ja Saddam Hussein, jotka ovat päättäneet , että heidän sanansa on ainoa oikea ja muilta menee pää , jos uskaltavat olla erimieltä tai muuten heidän etenemisensä tiellä. näitä on myös yliopiston opettajissa, jotka eivät viitsi edes kaikkia tenttituloksia lukea puhumattakaan arvostelusta, esim jos vastaaja on kauniimpi tai komeampi kuin hän. Jos tämän tietää, kyllä alkaa pelätä opintojensa puolesta, koska jotkut tyypit ovat niin mielivaltaisia auktoriteettiasemassaan ja nauttivat saadessaan määrätä toisten tulevaisuudest ja polkea lokaan kaiken..tietysti on myös auktoriteetteja, jotka toimivat hyvän asian puolesta, mutta ovat niin aggressiivisia ,että eivät kestä arvostelua. Ennen vanhaan kouluissa oppilaat pelkäsivät niin paljon opettajia, että eivät uskaltaneet vastata tunnilla, koska virheitä ei saanut tehdä ja piiloutuivat toistensa selän taakse. Minullakin oli sellainen miesopettaja , joka löi kirjalla päähän , oppilaita. En ikinä vastannut tunnilla ja koulu meni huonost kunnes opettaja sai potkut ja seuraavana vuonna olin luokkani priimus."

  Vaikka kuin naurettavaa se olisikin, kuva Suomen cosplayelitisteistä saattaa olla jotain tätä luokkaa. Tällaiseksi se on muovautunut, koska joukossa tosiaan on niitä mätiä omenia, joille on kusi noussut päähän. Omakohtaista kokemusta muuten on. Tai ehkä tämäkin on vain minun päässäni. Kymysysmerkki?

  Loisto saarna, lisää tätä samaa kiihkoa ja asiantuntemusta, kiitos. :3

  VastaaPoista
 9. Tässä oli todella paljon asiaa! Piristi ehdottomasti omaa päivää. Kiitos :)

  VastaaPoista
 10. pumpkin, kuten sanottu "elitistit" harvemmin oikeasti kritisoivat muita cosplayaajia suoraan päin naamaa, ellei sitä varsinaisesti pyydetä. Ja jos kritisoivat ja tekevät sen lynkkaushengessä, kyseessä on luultavasti joku virtsapipoinen yksilö, joka kannattaa vain jättää huomiotta.

  On kuitenkin hyvä pitää mielessä, että cosplay (ja etenkin puvustajan työ, kun siitä kerran haaveilet) on hyvin näkyvä ja visuaalinen harrastus, ja aina on joku, joka dissaa (kuten aina ja kaikessa muussakin; kaikkia ei voi miellyttää, ja sen kanssa on vain elettävä). Tuntuu julmalta sanoa näin, mutta tässä harrastuksessa on hyvä pyrkiä kehittämään itselleen aikamoinen immuniteetti kritiikille. Rakentava palaute on toki aina hyvä asia, mutta loanheitto kannattaisi vain sivuuttaa.

  Ja mitä tulee elitistien auktoriteettiin, sekin perustuu vain kokemukseen ja/tai pitkään harrastusikään, ei mihinkään muuhun. Se on ulkopuolisten luoma mielikuva, ei niinkään sitä, että me olisimme omatoimisesti nostaneet itsemme pyhälle jalustalle, josta katselisimme isällisesti nuorempia harrastajia.

  Totta on, että pari persehattua pilaava helposti koko porukan maineen. Voisi sanoa, että tr00-elitistit ovat niitä, jotka tykkäävät harrastaa ja arvostavat niitä hyviä käytöstapoja ja kauniita asioita.

  Tästä voisi jaaritella loputtomiin. Pitää varmaan omistaa toinenkin merkintä cosplayn henkiselle puolelle.


  (Ja te loput: kiitos, ollaan kukkia ja Keisarin kuvioita nyt vaan pitää lainata.)

  VastaaPoista
 11. Voi luoja kun repeilin pahasti! "Minä olen tehnyt hassun puvun japanilaisesta animaatiosarjasta. Minusta tulee nyt varmasti maailman kuningas." Ihan mahtavaa! :'D Samoin pirunsarvijuttu ja noin viisitoista muutakin kohtaa. Upeaa, upeaa! Elän taas monta vuotta pidempään.

  VastaaPoista
 12. *huokaisee pitkään, syvään ja helpottuneesti* Oikeasti, oli törkeän vapauttavaa sanoa, miksi Suomen cosplay eliitti pelottaa. Siinä vaiheessa, kun tai jos teen todellisen läpimurtoni, jossa todella ylitän itseni, kuten videolla asian hyvin ilmaisit, voin vihdoin tuntea oloni kelvolliseksi, enkä ehkä niin pelkää Suomen cosplay eliitiä. Joten kaikki on siis pääni sisällä. Hyvä jälkikin toteutuksessa asuu pääni sisällä. Se vain pitäisi päästää ajan kanssa ulos sieltä.

  Kritiikin vastaanottaminen on taas minulle ihan oma lukunsa. Tanssahtelisin varmaan ballerinan askelin eliitin ohitse, jos en tietäisi itse miten pielessä kaikki puvussa yleensä on. Kun itse on aivan mieletön kritisoija, tietää mitä heidän päässään liikkuu tai liikkuisi vähintään jos olisi samoissa saappaissa.

  Eliitille tietyssä mielessä annetaan "liikaa" painoa jne., mutta kyseessä on mielestäni sama ilmiö, kuten ovathan megatähdetkin ihan tavallisia ihmisiä, jotka eivät ole itse päättäneet julkisuudestaan. Lempiesimerkkinäni Johnny Depp. He vain rokkaavat siinä mitä tekevät. Sellaiset cossaajat, jotka eivät pidä itseisarvona siitä saatavaa julkisuutta, ansaitsevat sen parhaiten. :)

  VastaaPoista
 13. Loistavaa! Vasta yhden puvun tehneenä, yhdessä conissa käyneenö ja lukuisia foorumipostauksia lukeneena voin olla hyvin samaa mieltä sinun kanssasi. Erityisesti noista roikkuvista langanpätkistä :)

  Mahtava postaus ja loistava blogi, toivottavasti monet Anikissa seikkailevat eksyisivät tänne (kuten minäkin eksyin).

  VastaaPoista
 14. Elina, oot mun idoli.

  Ollaan yhdessä herkkiä kukkia!

  VastaaPoista